logo right GR 1

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

 

 

Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών εδρεύει στο κλασικό κτηριακό χώρο του Πανεπιστημίου στην Αθήνα, περιοχή Καλλιθέας, Λεωφόρου Συγγρού 136. Το Τμήμα ιδρύεται στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών το 1984, μαζί με τα δύο άλλα πρώτα Τμήματα που προέκυψαν από την τότε ανάπτυξη της Σχολής αυτής και την δημιουργία τριών βασικών Τμημάτων: Πολιτικής Επιστήμης, Δημόσιας Διοίκησης και Κοινωνιολογίας. Είναι το πρώτο Τμήμα Κοινωνιολογίας στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη του Τμήματος Κοινωνιολογίας αποτέλεσε την βάση της ανάπτυξης των Κοινωνικών Επιστημών στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών, (η οποία και ήταν το δεύτερο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1928), και από τους κόλπους του Τμήματος Κοινωνιολογίας προέκυψαν σταδιακά το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής, το Τμήμα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, και τέλος το Τμήμα Ψυχολογίας. Αυτό συνέβη, διότι, κλάδοι των Κοινωνικών Επιστημών που με φυσικό τρόπο αναπτύχθηκαν κατ’ αρχάς στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, αποτέλεσαν τη βάση της δημιουργίας των άλλων Τμημάτων.

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας ήταν ένα από τα πρώτα Τμήματα στην Ελλάδα που ανέπτυξε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών το 1997, με βάση τα Κοινοτικά Προγράμματα χρηματοδότησης, ενώ από το 1984, λειτουργούσε με απόφαση της Συγκλήτου, στο Τμήμα και το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Εγκληματολογίας, το οποίο εξελίχθηκε στο επίσημα αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», αρχικά ως ΕΠΕΑΕΚ (2003) και από το 2008 και εντεύθεν ως ενταγμένο στον τακτικό προϋπολογισμό του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Έτσι το Τμήμα Κοινωνιολογίας οργανώνει τη στιγμή αυτή δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, τα οποία απονέμουν επίσημα αναγνωρισμένα κρατικά Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (χωρίς δίδακτρα).Σήμερα το Τμήμα Κοινωνιολογίας είναι το πρώτο μεγαλύτερο Τμήμα του Πανεπιστημίου από πλευράς αριθμού μελών ΔΕΠ και το δεύτερο μεγαλύτερο Τμήμα από πλευράς αριθμού ενεργών φοιτητών.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023 pdf blue small
   

 

 

Πιστοποιήσεις

Ruth Benedict

sertif

 

Πολιτική & Οδηγίες

Εικόνες

Επικοινωνήστε

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 210 920 1454, +30 210 920 1075
Email: sociology'@'panteion.gr

Τοποθεσία

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα