logo right GR 1

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Picture1Sociology

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

  

Αθήνα, 16.2.2024

 

Σε συνέχεια της απόφασης της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (7-2-2024), η Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνιολογίας συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου. Μετά από διεξοδική συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη:

1) Τη συνταγματική κατοχύρωση α) της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας στη διδασκαλία και β) του πλήρους αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου.

2) Τη συνταγματική αναγνώριση των μελών ΔΕΠ ως δημόσιων λειτουργών και των υπολοίπων διδασκόντων ως ασκούντων δημόσιο λειτούργημα.

3) Την από 7-2-2024 απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου θα διαρκέσει από 14-2-24 έως 2-3-24, και ότι κατά τη διενέργειά της πρέπει να διασφαλίζεται το μέγιστο δυνατό αδιάβλητο της διαδικασίας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4) α) Την από 8-2-2024 ενημέρωση της Επιτροπής Υποστήριξης της Πλατφόρμας e-class σύμφωνα με την οποία είναι «αδύνατο να διασφαλιστεί απόλυτα το αδιάβλητο της διαδικασίας της διαδικτυακής εξέτασης όπως και της ταυτοπροσωπίας» των φοιτητών και β) την πολύ πρόσφατη, ραγδαία ανάπτυξη των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

5) Το γεγονός ότι οι εξετάσεις και η αξιολόγηση της επίδοσης των φοιτητών αποτελούν σημαντική -καθαρά ακαδημαϊκή- διαδικασία που υπακούει αποκλειστικά σε εκπαιδευτικά κριτήρια και πρέπει να προστατεύεται από εξωγενείς πιέσεις ή παρεμβάσεις κάθε είδους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως εξετάσεων με ηλεκτρονικά μέσα και ότι η δια ζώσης διεξαγωγή των εξετάσεων, αποτελεί τη μόνη ακαδημαϊκά πρόσφορη διαδικασία που εξασφαλίζει την ορθή, αντικειμενική και αδιάβλητη αξιολόγηση των γνώσεων των
φοιτητών και φοιτητριών.

Για τους εισερχόμενους φοιτητές Erasmus που εξετάζονται αποκλειστικά μέσω γραπτών εργασιών και για τους επί πτυχίω φοιτητές που χρωστούν έως τρία μαθήματα, θα υπάρξει άμεσα ειδική πρόβλεψη.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

Πιστοποιήσεις

Ruth Benedict

sertif

 

Πολιτική & Οδηγίες

Εικόνες

Επικοινωνήστε

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ.: +30 210 920 1454, +30 210 920 1075
Email: sociology'@'panteion.gr

Τοποθεσία

Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Καλλιθέα