Η πρακτική άσκηση του Τμήματος Κοινωνιολογίας σε επιχείρηση του δημόσιου / ιδιωτικού τομέα ή ενός μη κυβερνητικού οργανισμού διεξάγεται μετά από πρόσκληση συμμετοχής κατά τη διάρκεια του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Είναι μάθημα επιλογής, διάρκειας 3 μηνών και οι ώρες εργασίας των σπουδαστών είναι 20 ώρες την εβδομάδα. Το Πανεπιστήμιο διασφαλίζει και αποζημιώνει τους σπουδαστές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Τα εσωτερικά κριτήρια επιλογής αφορούν: (α) τα προαπαιτούμενα μαθήματα που ορίζονται από τους κλάδους, και (β) τον αριθμό των μονάδων διδασκαλίας. Προτεραιότητα συμμετοχής στην πρακτική άσκηση του Τμήματος Κοινωνιολογίας έχουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Εκτός από ορισμένες θέσεις, απαιτούνται βασικές γνώσεις δεξιοτήτων πληροφορικής και ικανοποιητικές δεξιότητες αγγλικής γλώσσας. Οι θέσεις που προσφέρουν οι οργανισμοί επικεντρώνονται στην έρευνα, τη γραμματειακή υποστήριξη, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και τις δημόσιες σχέσεις. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε όλα τα πανεπιστήμια μέσω του Κεντρικού Συστήματος Υποστήριξης για την Άσκηση των Φοιτητών με την επωνυμία ATLAS και γι 'αυτό απαιτείται η εγγραφή των φοιτητών στο https://submit-atlas.grnet.gr, στην κατηγορία των φοιτητών. Για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με την εγγραφή τους, οι μαθητές μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Αρωγής στο τηλέφωνο 215 215 7860, Δευ-Παρ. 09: 00-17: 00.

Η επιλογή των φοιτητών πραγματοποιείται μετά από συνέντευξη που πραγματοποιούν οι επόπτες. Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος έχει διορίσει ως επιβλέποντα των ασκούμενων φοιτητών ένα μέλος ΔΕΠ από κάθε τομέα ως εξής:

 Τμήμα Γενικής Κοινωνιολογίας: Καθηγητής Τρύφωνας Κωστόπουλος

 Τμήμα Κοινωνικής Μορφολογίας: Επίκουρος Καθηγητής Χρήστος Ξανθόπουλος

 Τμήμα Νεοελληνικής Κοινωνίας: Αναπληρωτής Καθηγητής Μιλτιάδης Κήπας

 Τμήμα Εγκληματολογίας: Καθηγητής Γρηγόρης Λάζος

Η Πρακτική Άσκηση διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του Επιστημονικού Συντονιστή. Η Γενική Συνέλευση έχει ορίσει ως Επιστημονικό Συντονιστή τον Καθηγητή Τρύφωνα Κωστόπουλο.

http://praktiki.panteion.gr/ 

praktiki

FaLang translation system by Faboba