σε δοκιμαστική λειτουργία
Νέα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Ομότιμο Καθηγητή Ιάκωβο Φαρσεδάκη

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2010

(Παρουσίαση του Γεωργίου Καζάζη, Θεολόγου-Εγκληματολόγου, Υπ. Δρ. Παντείου Παν/μίου)

http://criminology.panteion.gr/articles/teleti%20epidosis%20jf.pdfΣε επίσημη τελετή που διοργανώθηκε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στις 20 Δεκεμβρίου 2010 στη Συνεδριακή Αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ» της «Νομικής Βιβλιοθήκης», επιδόθηκε, με την παρουσία συναδέλφων, συνεργατών, φοιτητών και φίλων, Τιμητικός Τόμος στον Ομότιμο Καθηγητή Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας κ. Ιάκωβο Φαρσεδάκη με τίτλο

Η σύγχρονη εγκληματικότητα, η αντιμετώπισή της και η Επιστήμη της Εγκληματολογίας

Αθήνα, Νομική Βιβλιοθήκη, 2011, 2 τόμοι

ο οποίος εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σε επιμέλεια έκδοσης της Υπ. Δρ Εγκληματολογίας Παντείου Παν/μίου κ. Αναστασίας Χαλκιά.

Ο Τόμος απαρτίζεται από δύο μέρη και περιλαμβάνει σε πάνω από δύο χιλιάδες σελίδες 123 εισηγήσεις, τόσο διακεκριμένων Καθηγητών και επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού, όσο και νέων και πολλά υποσχόμενων Ελλήνων Εγκληματολόγων. Το δίτομο αυτό έργο περιέχει τις εισηγήσεις που παρουσιάσθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε προς Τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Ιακώβου Φαρσεδάκη από 5 έως 7 Ιουνίου 2008 στην Αθήνα καθώς και επιπλέον συνδρομές Ελλήνων και ξένων Εγκληματολόγων, και αναμφισβήτητα δύναται να χαρακτηριστεί ως μια πλήρης και ολοκληρωμένη επιστημονική έκδοση, καθώς πραγματεύεται ποικίλες σύγχρονες θεματικές που αφορούν στην επιστήμη της Εγκληματολογίας και στην αντεγκληματική πολιτική.
 

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αναπλ. Καθηγήτρια κ. Βάσω Αρτινοπούλου, αναφερόμενη στη μακροχρόνια συναδελφική και φιλική σχέση με τον τιμώμενο, στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας Καθηγητής κ. Αντώνης Παπαρίζος, εκθειάζοντας τη σημαντική προσφορά του κ. Φαρσεδάκη στην επιστήμη της Εγκληματολογίας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Ομότιμης Καθηγήτριας Εγκληματολογίας κ. Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, τ. Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, η οποία τόνισε τη βαθειά και ευρεία παιδεία και την πολυεπίπεδη μόρφωση του τιμωμένου, την πολύτιμη συνεισφορά του στην πρόοδο της επιστήμης μέσω των θέσεων που υπηρέτησε εκτός των άλλων ως Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ως Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Εγκληματολόγων, και στην ίδρυση του Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό η εκδότρια της Νομικής Βιβλιοθήκης κ. Λίλα Καρατζά, ευχαριστώντας τον κ. Φαρσεδάκη για τη σταθερή, μακρόχρονη και δημιουργική συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο. Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Καθηγητής κ. Αντώνης Μαγγανάς (ο οποίος ήταν και συντονιστής της τελετής) που παρουσίασε την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του τιμώμενου. Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου παρουσίασε ενδελεχώς τα περιεχόμενα του τιμητικού τόμου και στη συνέχεια έγινε η επίδοσή από την Αντιπρύτανη.


Τέλος, ο τιμώμενος Ομότιμος Καθηγητής κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης αντιφώνησε ευχαριστώντας θερμά όλους τους φίλους και συνεργάτες του και με μετριοφροσύνη παραδέχτηκε ότι αυτό που πράγματι αναγνωρίζει στον εαυτό του είναι η ολοκληρωτική αφοσίωσή του στην επιστήμη της Εγκληματολογίας, ενώ μετέδωσε το πλέον αισιόδοξο μήνυμα, ότι παρά τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία στη χώρα μας, η Ελλάδα είναι η Νο 1 παγκόσμια δύναμη στην εξαγωγή εξαιρετικών επιστημόνων στο εξωτερικό.


 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ημερομηνία
2011-05-20