σε δοκιμαστική λειτουργία
Τομείς Τομέας Εγκληματολογίας Μεταπτυχιακές Σπουδές

 


Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπισή της και η Εγκληματολογία», Αθήνα, 5-7 Ιουνίου 2008


Πληροφ. http://criminology.panteion.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=61&lang=el
 

Ο Τομέας Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Κοινωνιολογίας «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων διδασκαλίας της Εγκληματολογίας και 25 χρόνων λειτουργίας Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διοργάνωσαν στην Αθήνα, προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Ιακώβου Φαρσεδάκη, διεθνές συνέδριο στις 5, 6 και 7 Ιουνίου 2008, με γενικό θέμα «Η Σύγχρονη Εγκληματικότητα, η Αντιμετώπισή της και η Εγκληματολογία». Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν έγκριτοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, καθώς και απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της».

 


Επισκέψεις-Μαθήματα των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της» στο Λύκειο Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, στο πλαίσιο του μαθήματος της Καθηγήτριας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου «Πόλη και εγκληματικότητα, Αίσθημα ανασφάλειας και Τιμωρητικότητα»


Αναλυτική παρουσίαση στην ιστοσελίδα του Τομέα Εγκληματολογίας: http://criminology.panteion.gr/articles/ekkna.indd.pdf

Με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας και Διευθύντριας του ΠΜΣ Εγκληματολογίας κ. Χρ. Ζαραφωνίτου και σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου του Ε.Κ.Κ.Ν.Α. κ. Π. Δαμιανού, πραγματοποιήθηκαν έως τώρα δύο μαθήματα εντός του ειδικού καταστήματος κράτησης νέων Αυλώνα. Το πρώτο μάθημα πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου 2010, με θέμα «Ο ρόλος των κοινωνικών παραγόντων στην παραβατικότητα ανηλίκων» και το δεύτερο στις 4 Μαΐου 2011 με θέμα «Η ποινή της φυλάκισης και οι εναλλακτικές ποινικές κυρώσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η ιδιαιτερότητα των ανηλίκων και οι συνθήκες ζωής intra muros».


Κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος "Εγκληματολογικές αναπαραστάσεις στον κινηματογράφο IV: ιστορίες εγκλήματος-ιστορίες ζωής", χειμ. εξάμ. 2010-2011, Πάντειο Παν/μιο


Πληροφ.: http://criminology.panteion.gr/articles/provoles.pd)

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Τομέα Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας, υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας Χρ. Ζαραφωνίτου με το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Ν. Κουράκη και με το Σπουδαστήριο Κοινωνικών Μελετών, υπό την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Χρ. Τσουραμάνη πραγματοποιήθηκε κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2010-2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για 4η συνεχή χρονιά ο κύκλος προβολών κινηματογραφικών ταινιών εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, με συντονίστρια την υποψήφια διδάκτορα Εγκληματολογίας του Παντείου Παν/μίου Ιωάννα Γουσέτη και με τίτλο "Εγκληματολογικές αναπαραστάσεις στον κινηματογράφο IV: ιστορίες εγκλήματος-ιστορίες ζωής".